Τετάρτη 29/1 ακούσαμε μελοποιημένα από τον Μωυσή Ασέρ δύο στιχουργήματα, «Εδώ μυρίζει πυρκαγιά» της Μάγιας και «Λόγια πίνω» του Φίλιππου, τα οποία αποστέλλονται στον μαέστρο για τις μουσικές βραδιές μας και στο στούντιο για ηχογράφηση.

Μετά η Ζωζεφίνα θεώρησε ότι όφειλε να ομολογήσει ένα στυγερό έγκλημα που διέπραξε και διστακτικά ξεκίνησε να μας διαβάζει κάτι δικό της,  που κατέταξε εξαρχής στις βλακείες. Μας το διάβασε όμως. Ήταν δύο κουπλέ, το δεύτερο με το ζόρι της το αποσπάσαμε, τα βάλαμε κάτω και φτιάξαμε κάτι που θεωρούμε άξιο και μπορείτε να το διαβάσετε κι εσείς.

Αφού τελείωσε η περιπέτειά μας να δημιουργήσουμε πάνω σε κάτι το οποίο απαξιώνει ο δημιουργός του είδαμε να μας επισκέπτεται ένα απλό συμπέρασμα. Μάθαμε ότι στη δημιουργία δεν υπάρχει βλακεία, δεν υπάρχει λάθος, όλα είναι έργα και κάποιος λόγος υπήρχε που δημιουργήθηκαν. Ο ίδιος λόγος οδηγεί στη βελτίωσή τους. Καλύτερα να έχουμε «λόγια» στο χαρτί και πάνω τους να χτίζουμε, παρά ν’ ακροβατούμε στο κενό της λευκής σελίδας. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ξεκινάμε να γράψουμε κάτι από το μηδέν. Καθόμαστε να δημιουργήσουμε και όλα είναι (καταγε)γραμμένα μέσα μας. Εμείς απλώς καλούμαστε να βρούμε δολώματα να τα ψαρέψουμε από το ασυνείδητο. Ίσως να μη μας αρέσει το χώμα του οικοπέδου, να είναι γεμάτο βράχια, ακόμα και σκουπίδια, εκεί όμως θα χτίσουμε το σπίτι μας. Το αναφέρω και στο βιβλίο, δεν ντρεπόμαστε να κοιτάζουμε παλιά μας φυλαγμένα πρωτόλεια που θεωρούμε απαράδεκτα. Από μια μικρή βελτίωση ξεκινάμε και μπορεί να φτιάξουμε πάνω τους κάτι αριστουργηματικό. Προσοχή, όχι μόνο πάνω στα μέτρα τού πρωτόλειου, αλλά και στο πνεύμα του, το οποίο υπάρχει ακόμα και πίσω από άτεχνες παρέες λέξεων. Οι παρέες όμως γράφουν ιστορία.

Χειμώνας δίχως ταίρι
Ζωζεφίνα Δελατόλα, Ειρήνη Γλαρού, Φίλιππος Τσέλιος, Κώστας Βαγγελίδης
Επιμέλεια: Δημήτρης Τσακαλίας

Αργά ματώνει ο ουρανός
σβηστά τα φώτα κλαίνε
Έφυγες κι έμεινε ο καπνός
οι στάχτες σου με καίνε
---
Σε είδα πάλι με κοιτάς
και ήρθε καλοκαίρι
Αλλά το ξέρω μου φυλάς
χειμώνα δίχως ταίρι
---
Τα όνειρα κοιτούν μακριά
μα μένει εδώ το βήμα
Του ανέμου φύλλα και παιδιά
το δίκιο και το κρίμα

Σχόλια

  1. If you're looking to lose weight then you certainly have to jump on this brand new tailor-made keto plan.

    To design this keto diet, licensed nutritionists, personal trainers, and cooks united to provide keto meal plans that are powerful, suitable, price-efficient, and satisfying.

    Since their grand opening in 2019, hundreds of individuals have already transformed their figure and well-being with the benefits a great keto plan can offer.

    Speaking of benefits: clicking this link, you'll discover eight scientifically-confirmed ones offered by the keto plan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μ' ένα χάδι

Η έμπνευση κρύβεται παντού